Vandaag is het 8 mei. Ik ben nu precies 5 maanden oud, dus al een hele vent. Natuurlijk heb ik zo dagelijks mijn bezigheden en nog steeds ontdek ik nieuwe dingen. Het gaat dus heel goed en mijn eetlust is geweldig. Ik lijk wel altijd trek te hebben. Vorige week heeft mijn m.ma de bench verhuisd naar de vliering en een mandje voor me neergezet. "Zo kerel", zei ze "je kunt zo goed oppassen, als ik boodschappen doe. Daar heb jij geen bench meer bij nodig". Naar de winkel ga ik nooit mee en dan let ik op de spullen van mijn m.ouders. Ze prijst me ook ieder keer de hemel in, als ze terug komt, want ik gedraag me voorbeeldig. Voor de rest zijn we echt bijna de hele dag samen. Het afgelopen weekend hebben we in de tuin gewerkt en kreeg ik mijn eigen schepje en harkje. Dat neem ik dan in mijn bek, het schepje dan en dan graaf ik met mijn voorpoten een diep gat. Wissel het schepje om voor het harkje en dan schuif ik alles weer terug met mijn poten op dezelfde manier, want ik vind die dingen onhandig om vast te houden. Ik was er wel moe van en heb daarna in mijn favoriete houding heerlijk geslapen. Met wisselen ben ik nog niet helemaal klaar. Er zit nog een oude hoektand rechts voor en de andere is al flink aan het groeien. Links is in orde, hoor en ik hoop dat hij er eerdaags toch uitvalt, anders moet ik nog naar de "tandarts". Met mijn m.ouders ga ik ook op vakantie, normaal gaan ze op duikvakantie, maar ik heb geen duikspullen, dus blijven ze met mij in Nederland. Dan komt mijn m.broer met zijn vriendinnetje Carina voor een weekend en gaan we zwemmen in de zee. Van het mooie weer geniet ik ook, want ik stap alle dagen met mijn vrienden het water in, alleen durven zij verder en springen er met een grote boog in. Dat doe ik nog niet. Ik ben veel te bang, dat ik plat op mijn buik ga. Mijn m.ma zegt, dat dat nog wel goed komt. Wel dat was het voor nu en ik kom weer snel terug met andere belevenissen. Hoi Themba.    

 

Op 11 mei ben ik bij Ilona de dierenarts geweest. M.ma vertrouwde het gewoon niet en mijn bloed is onderzocht. Nieren zijn in orde en het gaat goed. Ik heb nu 18.30 kilo gespaard en voel me zelf ook beter. Ik eet weer goed. Ondertussen zijn we 12 dagen weggeweest en nu maar weer even aan de site werken. M.pa is weer aan het werk en ik vermaak me prima hier. Nog steeds heb ik veel speeltjes en een ligzak heb ik erbij. Het lijkt wel een dekbed, die in mijn mandje ligt en hij gaat ook zo mee  de auto in. Het oppassen gaat heel goed, want ik heb nog niets stukgemaakt. Natuurlijk prijst m.ma mij de hemel in en doet ze heel blij en dat vind ik wel leuk. Ze vind het minder leuk, als ik met een karper uit het water kom, die stinkt zo, maar daar heb ik geen erg in. Ik houd zelf mijn riem al vast, maar echt los lopen mag ik hier niet. Er gaan van die grote auto's voorbij en dat vind ze te eng. Natuurlijk mag ik bij het meer wel los en als ze me roept, dan ga ik direct naar haar toe. Al heb ik daar weleens geen zin in en ik mag nu ook wat langer met mijn vrienden spelen. Wel, wij gaan een grote ronde doen tot de volgende keer.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo hier ben ik precies een half jaar.Zo rolt mijn leventje voorbij, overdag de wereld verkennen, spelen en eten. s' Avonds in de armen van mijn m.ouders, lekker tuffen. Wat heb ik nog meer te willen!

 

 

Het is 30 juni en eindelijk zitten we op onze nieuwe site. Dus kan ik weer over mijn belevenissen vertellen. De foto's boven dat zijn 2 vrienden. Blade, de dobberman, is meer mijn beschermengel. Als hij het niet vertrouwd, is hij er als de kippen bij en ik kan ook fijn met hem spelen. Degene, die ik in de houtgreep heb, is Max. Hij gaat al op zijn rug liggen, als hij me ziet en dan duik ik bovenop hem. Het is altijd gaaf, als ze er zijn. Spelen, zwemmen en dan een rondje tuinen lopen. Mijn m.ma zegt dan:" Jullie moeten nog even de krant lezen". Lekker snuffelen en kijken, welke dames en heren ons voor zijn geweest. Vandaag is mijn kattenbroer Chuk naar de dierenarts geweest. Hij heeft een zere voorpoot en had koorts. Er zitten gaatjes in. Dus een abces. Hij heeft 2 prikken gehad en moet pillen slikken. Hopelijk gaat het snel beter met hem. Ik zal hem voorlopig maar even met rust laten. Met oppassen gaat het goed, ze laten me nooit lang alleen, maar ik ren niet meer naar de deur toe, als m.ma zegt:"even oppassen". Dan zegt Bombo altijd :"Bombo is een oppas papegaai"(uitslover).Maar we redden dat best samen. Ik heb nog steeds niets stukgemaakt en krijg een koekje, als ze terugkomt. Nog even een foto.

Wat gaat dat zwemmen goed hè.

 

 

Bombo mijn oppasmaatje.

 

 

Zaterdag, de 8ste juli, was ik precies 7 maanden oud. Meteen heeft m.ma foto's in het riet van mij genomen. Ik sta vaak heerlijk aan die rietstengels te knagen. Twumie( dus onze site ) is vermeld als lab van de week bij Labrador.eigenstart.nl en daar zijn wij best trots op. Met mij gaat het goed. Ik word al een hele kerel. Sinds een paar weken til ik zo af en toe mijn poot op en kijk dan of ik een lantaarnpaal omver kan krijgen, maar dat lukt niet hoor. Met Chuk gaat het beter. Hij was door een andere kat gebeten. Zoiets doe je toch niet! Maar hij is veel te lief en laat zich gewoon wegjagen. Maar ik ga goed op hem letten en als ze hem plagen, dan zal ik eens optreden. Mijn m.ma is ook nog jarig geweest gelijk met tante Mieke. Ze zijn op dezelfde dag geboren. Zij zijn dus tweeling, nou ik ben dus van een vierling. Het was een gezellige dag. Ik heb toen kennis gemaakt met mijn kleine nichtje Fleur, die helemaal niet bang voor mij was. Ze heeft zelf ook een labrador en die heet Bas en is drie en een half jaar oud en pikzwart. Bas is een wildebras en ik heb nog niet met hem gespeeld. Eerst woonden ze vlak bij ons, maar ze zijn verhuisd en daarom komen we elkaar niet tegen met het uitlaten.

                 

 

 

 

 

 

 

Hallo, hier ben ik weer. Het is 8 juni 2006 en ik ben vandaag precies 6 maanden oud. Best wel het vermelden waard. Hoe is mijn dag verlopen? Een beetje zoals andere dagen. Vanmorgen eventjes opgepast en daarna naar het meertje om wat af te koelen. In de tuin wat gespeeld en me toen me wat rustig gehouden, want we hebben de zon. En een zomer heb ik nog nooit meegemaakt, dat word puffen geloof ik! Om half 5 weer naar het meer, want mijn m.ma vond, dat ik toch maar weer even moest zwemmen. Nou jullie weten, dat er een bodem onder me moet zijn. Maar geweldig, want er waren weer allemaal vriendjes en dacht ik, kom laat ik maar even de bink uithangen. Met stomme verbazing keek m.ma naar, wat ik deed. Ik ging zwemmen. Ploep afzetten van de kant en de stok halen. Ze stond als een idioot te juichen. Ja, je moet ze nou eenmaal in spanning laten. Maar toen kreeg ik er geen genoeg van. Fijn het water in en dan me drogen aan de broek van m.ma en dit natuurlijk herhalen. Harrie was er met Blade. Zijn broek moest er ook aan geloven en Monique van Mick met een witte broek. Die bewaarde ik voor later. Maar ze komen wel smerig thuis en ja ik ben nog maar klein. Ze springen dan wel alle kanten op, maar ik krijg het toch voor elkaar. Ik heb het reuze naar mijn zin en met 6 maanden mag je toch jezelf ook wel een hele bink noemen. Wel puber ik, hoor ik mijn m.ma zeggen, maar zegt ze, dat ze is blij, dat mijn oren in takt blijven. Heel af en toe mag ik het laatste stukje naast haar los lopen met de riem, die ik dan zelf vasthoud. Dan loop ik zo trost als een pauw naast haar. Ze kijkt dan naar alle kanten vanwege die grote bromdingen, die ze auto's noemen. "Jongen, daar kan je niet tegen", zegt ze, maar ik heb het druk genoeg om dan netjes naast haar te lopen en mijn riem vast te houden. Het gaat dus erg goed met me en nu ga ik eten, ja, trek heb ik altijd, maar dat komt ervan, als je zo snel moet groeien.